• Podkraj pri Velenju 13 A, 3320 Velenje
  • matjaz.ring@telemach.net

Pasti za voluharja

 

Spomladi se na vrtu pričene prebujati zelenje. Okrasne čebulnice, ki smo jih jeseni posadili po vrtu, bodo pokukale na plan. Tudi kakšen nasad tulipanov se lahko pojavi na čisto drugem koncu vrta. Barve cvetov rož niso usklajene, saj cvetlic sploh ni. V vrtu lahko opazimo sadike solate, vmes vidimo prazne površine, na različnih mestih se na zemlji prikazujejo rovi.

Ti znaki nam dajo vedeti, da bomo morali uporabiti pasti za voluharja. Ne postanite slabe volje, ker imate opravka s voluharjem, saj je tudi voluhar prebivalec našega planeta. Velik je okoli 20 cm in prebiva pod zemljo. Mamijo ga obdelane površine, ki so dovolj vlažne in založene s posevki. Najenostavnejša rešitev za vaš vrt je uporaba pasti za voluharja.

Deluje na površini približno 40 m2, kjer v globini do pol metra koplje 50 m dolge rove ovalnega prereza. Voluhar ponavadi koplje rov drugače kot krt, saj pri svojem delu koreninice tudi poje. Svoje delo najraje opravi ob sončnem zahodu ali vzhodu. Prepih prehaša bolj slabo, zato mu je potrebno odkriti krtine. Voluhar bo krtino zopet zakopal in atako bomo vedeli, da je zopet na delu.

Nastavimo past za voluharja in poleg dodamo kos jabolka. Del rova pustimo odprtega, da ga zvabimo k ponovnem zapiranju rova. Nastavimo mu lahko še druge rastline, tako ga še dodatno privabimo v past za voluharja. Pri nastavitvi pasti uporabimo rokavice.

 

Kovinski izdelki, ki so nas porinili med prepoznavna podjetja so tudi pasti za voluharja. Kliknite meni NAROČILO/POVPRAŠEVANJE vpišite vaše podatke in kratek opis vaših želja. Z veseljem vam bomo pripravili ponudbo.

 Pasti za voluharja

vir slik: g. Matjaž Maležič